Početna O nama

O nama

Dana 18. 08. 2002. godine održana je konstitutivna sjednica Školskog odbora Muzičke škole Zvornik sa namjerom ponovnog oživljavanja i funkcionisanja ove ustanove, a 2009. godine je proslavljeno i 50 godina postojanja. Muzička škola ima izuzetan značaj za razvoj muzičkog obrazovanja, vaspitanja i muzičke kulture na području Zvornika, ali i šire, jer u ovoj školi ispite polažu i diplome stiču vanredni učenici sa područja Bratunca, Vlasenice, Milića, Šekovića. Muzička škola stiče sve veći ugled, a interes za muzičko školovanje u njoj je sve veće, kao i potreba za javno muziciranje. Tako učenici i profesori često priređuju koncerte koji su veoma posjećeni.
 
U Osnovnoj muzičkoj školi Zvornik moguće je steći osnovno muzičko obrazovanje na šest instrumenata: klavir, gitara, harmonika, flauta, klarinet, violina, ali se mogu i naučiti osnove solo pjevanja. Škola organizuje pohađanje pripremnog razreda za učenike mlađeg uzrasta. Svi učenici pored nastave izabranog instrumenta, ili solo pjevanja, pohađaju i časove solfeđa, a u završnom razredu i nastavu teorije muzike. Učenici solo pjevanja uporedo imaju i nastavu klavira. Nastava instrumenta i solo pjevanja se izvodi individualno: u učionici su samo nastavnik i učenik, dok se nastava solfeđa i teorije muzike sprovodi u grupama. U školi se sprovodi i nastava hora, orkestra i kamerne muzike.
 
U prvi razred osnovne muzičke škole upisuje se učenik za sticanje šestogodišnjeg obrazovanja i vaspitanja do devet godina života, a za dvogodišnje obrazovanje i vaspitanje (solo pjevanje), može da se upiše učenik ako ima najmanje četrnaest godina života. U prvi razred osnovne muzičke škole može da se upiše i učenik stariji od gore navedenih godina života ako na prijemnom ispitu pokaže izuzetne muzičke spsobnosti.
 
U školskoj 2012/2013. godini nastavu pohađa 248 učenika u okviru 7 odsjeka, tj. 14 klasa: pet klasa klavira, tri klase harmonike, dvije klase gitare, jedna klasa klarineta, jedna klasa flaute, jedna klasa violine, jedna klasa solo pjevanja. Učenici naše škole učestvuju na mnogim takmičenjima i festivalima ostvarujući izvanredne rezultate.
 
Prostorije škole su smještene u zgradi Osnovne šole "Sveti Sava". Posedujemo dvije učionice solfeđa, sedam učionica za izvođenje induvidualne nastave, zbornicu, četiri kancelarije, jedan toalet, jednu ostavu, dva hodnika, veliki hol sa binom za održavanje koncerata koji dijelimo sa Osnovnom školom "Sveti Sava“ Zvornik, školsko dvorište. Osnovna muzička škola Zvornik, kao matična škola u svom sastavu ima i dvije područne škole u Kozluku i Čelopeku. U Osnovnoj muzičkoj školi Zvornik zaposlen je 21 radnik, od čega 16 iz reda nastavnog osoblja i 5 iz reda nenastavnog osoblja.
 
Na osnovu člana 153. Stav 3. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju Službeni glasnik Republike Srpske 74/08 sredstva za osnovno muzičko obrazovanje i vaspitanje obezbeđuju Vlada i roditelji. Ministarstvo prosvjete i kulture izdvaja finansijska sredstva u vidu ličnih dohodaka za zaposlene, a sve ostale troškove škola snosi sama.
 
 
KONTAKT

Telefon/direktor: 056/232-090

Telefon/sekretar: 056/232-092

e-mail: os199@teol.net

Više informacija

FACEBOOK
Facebook Image
ONLAJN METRONOM

metronom.jpg

ONLAJN ŠTIMER

stimer