Početna Odsjeci

Odsjeci

U Osnovnoj muzičkoj školi Zvornik moguće je steći osnovno muzičko obrazovanje na šest instrumenata: klavir, gitara, harmonika, flauta, klarinet, violina, ali se mogu i naučiti osnove solo pjevanja. Svi učenici pored nastave izabranog instrumenta, ili solo pjevanja, pohađaju i časove solfeđa, a u završnom razredu i nastavu teorije muzike. Učenici solo pjevanja uporedo imaju i nastavu klavira. Nastava instrumenta i solo pjevanja se izvodi individualno: u učionici su samo nastavnik i učenik, dok se nastava solfeđa i teorije muzike sprovodi u grupama. U školi se sprovodi i nastava hora, orkestra i kamerne muzike.
 
U prvi razred osnovne muzičke škole upisuje se učenik za sticanje šestogodišnjeg obrazovanja i vaspitanja do devet godina života, a za dvogodišnje obrazovanje i vaspitanje (solo pjevanje), može da se upiše učenik ako ima najmanje četrnaest godina života. U prvi razred osnovne muzičke škole može da se upiše i učenik stariji od gore navedenih godina života ako na prijemnom ispitu pokaže izuzetne muzičke spsobnosti.
 
U školskoj 2012/2013. godini nastavu pohađa 248 učenika u okviru 7 odsjeka, tj. 14 klasa : pet klasa klavira, tri klase harmonike, dvije klase gitare, jedna klasa klarineta, jedna klasa flaute, jedna klasa violine, jedna klasa solo pjevanja. Učenici naše škole učestvuju na mnogim takmičenjima i festivalima ostvarujući izvanredne rezultate.
 
 
KONTAKT

Telefon/direktor: 056/232-090

Telefon/sekretar: 056/232-092

e-mail: os199@teol.net

Više informacija

FACEBOOK
Facebook Image
ONLAJN METRONOM

metronom

ONLAJN ŠTIMER

stimer